Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Socialt udsatte skal have bedre kræftforløb

Et pilotprojekt i Region Sjælland med Sorø og Vordingborg kommuner skal se på, hvordan socialt udsatte kan få bedre kræftbehandling, da de statistisk set modtager mindre lindrende behandling.
5. MAJ 2021 6.54

Sorø og Vordingborg kommuner deltager i et pilotprojekt, som skal forbedre livskvaliteten hos socialt udsatte med kræft. Det oplyser Sorø Kommune, som indgår i forskningsprojektet, der startede op 1. januar og afvikles i et samarbejde mellem København Universitet, Professionsskolen Absalon og Region Sjælland. 

Projektet skal øge mulighederne for at forbedre livskvaliteten hos socialt udsatte borgere i forbindelse med et kræftforløb. Det er i første omgang målrettet socialt udsatte borgere, fordi man ved, at kræftpatienter med en kort uddannelse, en lav indkomst, og som bor alene i mindre grad modtager lindrende behandling.

- Støtte til borgere med kræft er et område, vi har fokus på, og som vi fra politisk side blandt andet har valgt at prioritere i det seneste budgetforlig. Med Sorø Kommunes deltagelse i projektet kommer vi helt tæt på udviklingen af området, og vi ser frem til at modtage projektets resultater, som vi har store forventninger til kan gavne kommunens borgere med kræft fremadrettet, siger formand for social og sundhedsudvalget Lars Schmidt (DF).

Sorø Kommune bliver først for alvor involveret i projektets 2. år i 2022, når sygeplejersker med palliationsfunktion få øget viden om lindrende behandling og opsporing, hvorefter borgerne i målgruppen også involveres.

Når der ligger en model klar ved projektets afslutning i udgangen af 2023, skal den ikke kun understøtte borgere med kræft i Sorø, men også bidrage til det regionale og nationale forbedringsarbejde i forhold til at sikre kræftpatienter den rette lindrende behandling uafhængig af social position. 

ibs