dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Socialøkonomiske firmaer får nu et boost i Trekantsområdet

Ti socialøkonomiske virksomheder skal være med til at skabe jobs til svage ledige, sikre velfærden og skabe vækst. Kolding skubber bag på

KOLDING: - Vi tror på, at der er masser af lokale innovatører og ildsjæle, der kan og vil være med til at omsætte gode ideer til socialøkonomiske virksomheder, er udmeldingen fra formand for Business Kolding, Bent Leon Nielsen.

Bent Leon Nielsen bakkes op af formand for Det Lokale Beskæftigelsesråd Mette Balsby, som mener, at udarbejdelse af en strategi- og udviklingsplan for etablering af socialøkonomiske virksomheder er et rigtig godt eksempel på, hvor langt man kan nå, når man tænker arbejdsmarkedspolitik og erhvervspolitik sammen.

- Blandt andet vil vi gerne have budskabet ud til de offentligt ansatte, som jo typisk har en stor viden og indsigt i et fagområde, som de måske kan bruge til at etablere en socialøkonomisk virksomhed, siger Mette Balsby.

De rammer, som skal sættes op, omfatter iværksætterrådgivning, netværk og mentorordning for initiativtagere til socialøkonomiske iværksættere.

- Flere og flere kommuner får øjnene op for mulighederne i socialøkonomiske virksomheder, hvor ledige med særlige problemer hjælpes i arbejde, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi er stolte af, at være de første i landet, som udarbejder en udviklingsplan for etablering af socialøkonomiske virksomheder, siger Mette Balsby.

Hun suppleres af Bent Leon Nielsen, der påpeger, at der er et stort potentiale for udvikling af socialøkonomiske virksomheder i Kolding, fordi her både findes en veltilrettelagt iværksætterrådgivning og House of Innovation.

- Socialøkonomiske virksomheder er til gavn for både væksten og velfærden. Vi vil sikre optimale vækstbetingelser for denne type af virksomheder i Kolding ved at skabe en socialøkonomisk infrastruktur med et tæt samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder, siger Mette Balsby.

Hun håber, at der dukker nogle ildsjæle op, der har lyst til at kaste sig over og løse et socialt, sundheds- eller miljømæssigt problem.

En af de ildsjæle, der allerede er dukket op er Ole Futtrup.
Han startede virksomheden Flexsus på Seest Bakke i Kolding, som via pædagogik og teknik har gjort internettet tilgængeligt for udviklingshæmmede.

Da han startede oplevede han, at det var meget svært at finde 'ligesindede', og derfor hilser han implementeringsplanerne for socialøkonomiske virksomheder meget velkommen.


Foto: I denne film viser Simon, en ung autist, hvordan han bruger it i sin hverdag - fra Fluxsus' hjemmeside.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/socialoekonomiske-firmaer-faar-nu-et-boost-i-trekantsomraadet

GDPR