
Det nye forslag går kort fortalt ud på, at indsatsen for at afsløre sociale bedragere skal flyttes fra kommunerne til fem centrale centre fordelt rundt i landet.
- Vi kender borgerne i vores kommuner. Vi kan derfor finde dem, der snyder, ved at kigge os omkring eller ved at sammenligne oplysninger fra forskellige afdelinger i kommunen. Det vil være meget vanskeligt at gøre fra et stort centralt center, der ikke har føling med lokalsamfundet, siger formanden for Borgerservice Danmark, Bodil Thomsen, der selv er chef for Borgerservice i Sorø Kommune.
Spørgsmålet er blevet aktuelt i forbindelse med fødslen af Udbetaling Danmark. Det handler om, at udbetalingen af bestemte ydelser såsom boligstøtte og folkepension centraliseres i en række centre. Der er tale om såkaldte objektive sagsområder, der har faste ydelser.
Pensionsstyrelsen har netop foreslået, at jagten på sociale bedragere også lægges i Udbetaling Danmark.
- Ideen med Udbetaling Danmark er at behandle sager af objektiv karakter, og det er sagerne med socialt bedrageri bestemt ikke. Jeg tør godt love, at det offentlige vil miste millioner af kroner, fordi det bliver alt for nemt at snyde, hvis sagerne samles centralt. Det bliver for dyrt for Danmark, siger Bodil Thomsen.
Forslaget fra Pensionsstyrelsen er ikke politisk behandlet endnu.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.