Socialdemokratiet får rebel på listen på Langeland
Ole Sørensen drev i sin tid som chef for socialpsykiatrien på Langeland en utraditionel ledelsesstil.
Foto: Sonny Munk Carlsen, Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet får rebel på listen på Langeland

KV21-nyheder fra S - også fra Brøndby, Fredericia og Viborg, hvor partiet nu skal finde sig en ny spids, efter en tillidssag fik Niels Dueholm til at trække sig.
5. JUN 2021 12.00

TEMA: KV21

Langeland har aldrig haft S-borgmester, og Ole Sørensen, der skal nævnes her, er heller ikke borgmesterkandidat. Det er René Larsen. Men den for tiden SF-styrede kommune får med ham på den socialdemokratiske liste et navn, der nok kan trække stemmer.

Ole Sørensen blev landskendt fra tv-dokumentarserien "Rebellen fra Langeland", der i 2016 beskrev, hvordan han som leder af et bosted for misbrugere og psykisk syge brugte ukonventionelle arbejdsmetoder inden for socialpsykiatrien.

Fyens Stiftstidende beskriver, hvordan den folkekære anti-bureaukrat har været ansat i Langeland Kommune i 24 år frem til 2020 og også har skubbet på lovgivning på socialområdet. I de senere år var en af hans mærkesager gratis tandpleje til socialt udsatte. I 2019 kom det på finansloven med 40 mio. kr. for 2020 og 60 mio. kr. årligt i 2021-2023.

I Brøndby, hvor borgmester Kent Max Magelund (S) forlængst er udpeget som spids igen, røg en ikke-byrådspolitiker direkte ind som nummer to på kandidatlisten, oplyser Folkebladet. Det er læge Maja Holt Højgaard, der tidligere sad seks år i regionsrådet i Region Hovedstaden. Listen tæller 16 mænd og fire kvinder.

I Fredericia mangler S ved KV21 nu de to største stemmeslugere fra KV17 i kølvandet på Fredericia-affæren: Tidligere borgmester Jacob Bjerregaard med 9.574 stemmer og Lars Ejby Pedersen med 666. Den nye borgmester Steen Wrist blev dengang nummer fem med 314 stemmer.

Fredericia Dagblad konstaterer, at de to forsvundne kandidater tilsammen scorede to tredjedele af stemmerne i partiet, som nu officielt har udpeget Wrist som spids og sat yderligere 20 kandidater på listen.

Lokalformand Karsten Cordtz bekymrer sig over hård tone i debatten, der var medvirkende til at få Lars Ejby til at trække sig. Partiet etablerer for tiden en valgbutik i nærheden af Føtex.

I Viborg, hvor Niels Dueholm i denne uge trak sig som spids, efter fire ud af otte lokalforeninger ønskede den fortsatte tillid til ham på dagsordenen, har byrådsmedlem Mads Panny ifølge Viborg Stifts Folkeblad ikke afvist at stille op som kandidat til at blive ny spids.

Gymnasielektoren er i dag også folketingskandidat i Viborg Vestkredsen. Ved KV17 fik han med 1.908 personlige stemmer næstflest blandt S-stemmerne efter daværende spids Per Møller Jensen med 3.167.