Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Merete Amdisen er medlem af en socialdemokratisk familie. Hendes mand Martin Baden sidder i regionsrådet for S og alle hendes tre børn er medlem af DSU.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix.

KV21:
Socialdemokraterne i Ishøj skal have ekstern mægling efter splittelse

Følg også de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 - i Gribskov og Lyngby-Taarbæk. Det gælder SF og en ny lokalliste.
15. DEC 2020 15.15
TEMA: KV21

Der er nu endnu et mæglingsforløb på vej i den splittelsesramte socialdemokratiske partiforening i Ishøj.

I et interview med Sydkysten fortæller den nye borgmesterkandidat Merete Amdisen, der for nylig vandt spidskandidatværdigheden foran den mangeårige borgmester Ole Bjørstorp efter en bitter kamp, at byrådsgruppen og partiforeningen har erkendt, at den bedste vej frem for Socialdemokratiet i Ishøj er mægling.

Splittelsen betød maraton-møder, voldsomme gensidige beskyldninger, udvandringer fra møder, aggressiv tone og næsten ingen personvalg for små til kampvalg mellem de to fløje. Byrådet tæller 19 politikere, S-gruppen 11, og de to fløje, der nu skal forsones, fem og seks.

Der bliver tale om et forløb på linje med et tidligere forløb, som en partisekretær og tidligere Roskilde-borgmester Poul Lindor Nielsen (S) har stået for. Det løste ifølge avisen ikke problemerne, men var godt for de involverede. Denne gang skal der eksterne mæglere på for at dæmpe uforsonligheden, hvem er ikke afgjort.

I Gribskov har SF i to byrådsperioder ikke har haft folk i byrådet efter perioden 2009-2012, hvor SF-gruppen var på hele fire, men blev udraderet ved KV13 og ved KV17 ikke formåede at få nogen ind.

Nu er der nye forhåbninger, da partiet har skiftet spids: Jens Rane Holck afløser Britta Christholm, oplyser Netavisen Gribskov. Holck er folkeskolelærer, formand for Kulturskolen og en spejderbestyrelse samt medlem af Tisvilde lokalråd og Fredbogårdfondens bestyrelse, så netværket burde være på plads.

I Lyngby-Taarbæk kommer en ny liste på stemmesedlen, idet der ifølge Det Grønne Område nu figurerer nydannelsen Vores kommune-LTK med Lars Bisgaard som spids.

Ved KV17 var der her to lokale lister udover ti landsdækkende partier: Et Bedre Tilbud og Bydelenes Stemmer, som fik henholdsvis 25 og 195 stemmer og ikke kom i byrådet.