DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Snævert Vejle-flertal anker incestoffer-sag

Ja til at anke byretsdom til landsretten: V, DF, LA, R og løsgænger Kim Hesel. Nej til anke: S, SF og K.
12. FEB 2021 8.09

VEJLE: Sagen om Vejle Kommunes svigt af incestofret Jytte Jensen skal bedømmes på ny.
Tirsdag ankede Jytte Jensen, og byrådet har med én stemmes flertal besluttet, at også kommunen anker byrettens dom til landsretten, skriver Vejle Amts Folkeblad. Ja til at anke stemte V, DF, LA, R og løsgænger Kim Hesel. Nej stemmer S, SF og K.

Jytte Jensen vil gå efter 3,9 mio. kr. i erstatning fra kommunen, og kommunen efter, at Vejle Kommune anno 2021 ikke skal dømmes for svigtet i starten af 1980.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) kalder det en principiel sag, i forhold til ansvar for noget, der er sket for så mange år siden. Viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) siger, at "det er principielt, at den store ikke skal tromle den lille - og det føler jeg, at kommunen har gjort, siden sagen blev rejst i 2012. Jytte Jensen blev svigtet som barn, og siden hun rejste krav om erstatning, har systemet kæmpet alt for hårdt for at få ret."

I 2019 slog retten fast, at det var kommunens svigt tilbage i 1980, hvor den lod kvinden og hendes søster flytte tilbage hjem fra det børnehjem, de boede på. Retten i Kolding fandt, at kommunen ikke gjorde tilstrækkeligt for at forhindre hendes fars overgreb på trods af flere henvendelser.

ka