Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Slut med en kilotung kuvert med bilag

Papirbunkerne er snart fortid for politikerne i Vejle. I fremtiden vil de sidde med en håndholdt computer - en iPad, hvor dagsorden og bilag ligger elektronisk

VEJLE:  200-300 sider i en kuvert på et kilo. Sådan kan en typisk dagsorden med bilag godt se ud til f.eks. et møde i økonomiudvalget eller byrådet.

Men papirbunkerne er snart fortid. I fremtiden vil politikerne sidde med en håndholdt computer - en iPad, hvor dagsorden og bilag ligger elektronisk, oplyser kommunen.

På byrådsmødet onsdag skal politikerne tage stilling til et forslag om at indføre elektroniske dagsordener. Hvis de siger ja, bliver Kulturudvalget det første udvalg, som skal eksperimentere med moderne teknologi.

Børnesygdomme
-  I disse år har vi stor fokus på alle de områder, hvor vi kan effektivisere og dermed spare penge. Dagsordener er et af de områder, hvor vi kan spare 300.000 kr. om året ved at digitalisere arbejdsgangene, fortæller borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V). Samtidig gavner vi miljøet, når vi nedsætter vores papirforbrug med op til 600.000 sider om året.

Borgmesteren håber også, at den nye løsning vil give kvalitets- og serviceforbedringer, både når det gælder forberedelsen til møderne og selve afviklingen af dem.

- Men det tager selvfølgelig lige lidt tid at blive fortrolige med det nye system og de nye arbejdsgange. Nu prøver vi det lige af på et udvalg, så vi forhåbentlig kan få udryddet alle børnesygdommene, inden vi for alvor går i gang i alle udvalg, siger Arne Sigtenbjerggaard.  

Privat eller dele med andre
I eDagsordenen kan politikerne læse både dagsordener og bilag til byråds- og udvalgsmøder. Ved forberedelsen til mødet kan den enkelte politiker læse og kommentere dagsordenspunkterne. Politikerne kan holde deres kommentarer og noter for sig selv - eller dele dem med gruppen eller hele udvalget. Der er nem adgang til gamle beslutninger og noter, også i forberedelsen af senere møder.

For borgerne er der ingen ændringer. De kan stadig se dagsorden og bilag på vejle.dk

I tidsplanen for eDagsordener er der lagt op til, at Kulturudvalget skal i gang allerede inden sommerferien, og at dagsordener til alle byråds- og udvalgsmøder digitaliseres fra 1. oktober 2011.