Slagelse landede nyt budget suppleret med tilretninger

Langstrakt budgetproces nåede at få 0,4 pct.'s beskæring og skift fra selvbudgettering til statsgaranteret udskrivningsgrundlag med.

SLAGELSE: Fremme ved andenbehandlingen landede Slagelse Byråd på en 17-13 vedtagelse af årets budgetaftale, som var en anden end den, man først var blevet enige om.

Undervejs i debatten blev det både til parti- og personangreb, men også til opfordringer med et vist præg af besværgelser om ikke at tale sig væk fra hinanden. Budgetmæssigt endte denne byrådsperiode dermed nogenlunde som den foregående.

Foruden opgøret mellem de to budgetaftaler nåede det endelige budget at få med, at alle kommuner af KL er blevet bedt om at skære 0,4 pct. af deres budgetter. Andre kommuner har slået sig i tøjret, men i Slagelse var der bred enighed om at rette ind, herunder også at neutralisere overskridelser af både service- og anlægsramme.

Desuden fik korrigerede beregninger alle til på falderebet at gå væk fra den ellers besluttede selvbudgettering for i stedet at vælge statsgaranteret udskrivningsgrundlag. For budgettet i sin helhed stemte Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og løsgænger Helle Blak (eks-SF). Imod stemte Venstre, SF og løsgængerne Ann Sibbert (eks-DF) og Steen Olsen (eks-S), mens De Radikale stemte blankt.

 

Se seneste budgetaftale samt referat og video af byrådsmødets andenbehandling.