HOLSTEBRO: De fem skoler har fra Undervisningsministeriets pulje til skoleudviklingsforsøg fået i alt en halv million kroner til projektet, der kører under titlen 'Skoleassistent - ekstra vitaminer til undervisningen'.
Skolerne, der selv finansierer halvdelen af udgifterne ved forsøget, planlægger at bruge både fagligt uddannet personale og personale med erfaringer fra andre erhverv. Forsøget retter sig især til elever i 0.-3. klasse, men andre grupper kan også komme på tale.
På kort sigt er målene med projektet bl.a. at sikre alle elever på de deltagende skoler de bedst mulige vilkår for at udvikle deres faglige og sociale kompetencer, forbedre undervisningsmiljøet og øge rummeligheden i skolerne.
- Det langsigtede mål er at give normalområdet et skud vitaminer, så langt færre børn henvises til pædagogisk, psykologisk rådgivning (PPR) og senere til specialklasser og specialskoler. Det handler om at få langt flere børn til at lykkes i folkeskolen - både af hensyn til børnenes videre udvikling, men også af hensyn til kommunens økonomi. I de senere år er der sket en kraftig stigning i udgifterne til de specialiserede områder på bekostning af normalområdet. Den udvikling skal vi have vendt, siger formanden for Udvalget for Børn og Unge, Morten Flæng (S).
Samarbejdet mellem lærere og andre faggrupper og de kompetencer, som de hver især bringer ind i klasselokalet, skal give mulighed for at tilgodese flere børn i folkeskolen.
- En undervisningsassistent skal bl.a. få flere af de praktisk orienterede elever til at lykkes i en bogligt orienteret folkeskole. Vi forventer, at en undervisningsassistent kan gøre en forskel til gavn for elevens/klassens faglige og sociale udbytte, men også i samarbejdet med de øvrige fagpersoner i skolen give mulighed for en fælles ny læring og kultur, siger pædagogisk administrativ konsulent i skoleafdelingen i Holstebro Kommune, Bo Meldgaard.
Som en del af forsøget skal det afklares, hvordan en undervisningsassistents opgaver kan tilrettelægges på skoler af forskellig størrelse. Derfor deltager en stor skole (Rolf Krake Skolen), tre mellemstore skoler (Nørrelandsskolen, Skave Skole og Ulfborg Skole) og en mindre skole (Ryde Skole).
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.