Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SKI: Lavere priser ved forpligtende aftaler

SKI har gennemført to pilotaftaler med fælles forpligtende aftaler, og det har givet målbare besparelser på budgetterne, oplyser indkøbsorganisationen
28. SEP 2011 6.28

27 kommuner bl.a. fra Fællesindkøb Sjælland (FUS) samt Indkøbsfællesskab Nordsjælland (IN) har indgået to forpligtende indkøbsaftale på forbrugsartikler gennem Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI.

Den ene aftale omfatter indkøb af blandt andet køkkenruller, engangsvaskeklude og fødevareemballage, og her får kommunerne priser, der i gennemsnit er 14 pct. lavere end, de hidtil har betalt. Til gengæld er kommunerne de næste to år forpligtet til at købe ind hos den vindende leverandør, Multiline A/S.

- Det giver god mening for kommunerne at samarbejde om indkøb og udbud. Stordriftsfordele giver bedre priser, hvilket SKI endnu engang har bevist ved at gennemføre dette ad hoc udbud for interesserede kommuner. Nu er det så op til kommunerne selv at implementere den nye aftale i egne organisationer, så de gode priser kan udmøntes i besparelser for kommunerne, siger administrationschef Jess Thorsen, Frederikssund Kommune.

Billigere rengøringsmidler
Det samlede potentiale for besparelser beløber sig til 5,6 mio. kr. om året for de myndigheder, der har valgt at forpligte deres indkøb på aftalen. Ud over de sjællandske kommuner drejer det sig om SKAT, University College Lillebælt samt Vesthimmerlands Kommune.

Den anden aftale omhandler rengøringsrekvisitter og rengøringsmidler og er trådt i kraft i denne måned. Her var resultatet en gennemsnitlig besparelse på 23 pct., svarende til et potentiale i størrelsesorden 4,7 mio. kr. årligt for de tilsluttede myndigheder.

De to forpligtende aftaler er pilotaftaler for SKI, der ikke tidligere har haft forpligtende aftaler i porteføljen. SKI skal som operatør for KL inden udgangen af første halvår 2012 have etableret de første fire forpligtende udbud som led i Kommuneaftalen 2012. Det følger af Kommuneaftalen 2012, at der frem mod 2015 skal etableres 15-20 koordinerede og forpligtende indkøbsaftaler, som størstedelen af kommunerne skal tilslutte sig.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/pixeldrip/with/4029924545/