
Hverken Skåne, Halland eller Blekinge har som bekendt været en del af Danmark siden 1658. Men fra næste år ser det ud til, at skåningene vil begynde at bruge den danske hovedstad som brand for at få udenlandske virksomheder til området.
Sammenslutningen Greater Copenhagen, der hidtil har bestået af 46 kommuner, Region Sjælland og Region Hovedstaden, har nemlig fået tilsagn fra Region Skåne om, at de også vil være en del af partnerskabet. Det fortalte borgmester Steen Christiansen (S) onsdag eftermiddag til et erhvervstræf for virksomhederne i DI Hovedstaden.
- Det er dejligt at kunne slå fast, at Skåne bliver en del af projektet. At vi bliver 79 kommuner og tre regioner med tilsammen 3,8 millioner indbyggere, lød det fra Albertslunds borgmester, der i sin egenskab af at være formand for KKR Hovedstaden, også er formand for Greater Copenhagen.
Ny megaregion
Især navnet Copenhagen har vakt problemer på den østlige side af Øresund. Men i mandags skrev to af frontfigurerne for Region Skåne, Henrik Fritzon (S) og Carl Johan Sonesson (M), en kronik i den svenske avis Dagens Samhälle, hvor de understreger, at det ikke bør være hovedproblemet. Samtidig slår de til lyd for at danne et decideret øresundsparlament.
De endelige detaljer med svenskerne vil falde på plads til et stormøde i Kristianstad den 22. juni, men Steen Christiansen forventer, at de alle vil træde ind i samarbejdet fra første januar 2016.
Også direktør for investeringsorganisationen Copenhagen Capacity, Claus Lønborg, holdt et oplæg til erhvervstræffet, hvor han bekræftede, at Greater Copenhagen bliver et grænseoverskridende samarbejde. Og direktør Henrik Rosenberg Seiding fra Rambøll fortalte, at de gerne ser en tysk udvidelse af Greater Copenhagen-samarbejdet, så også Hamborg kommer med, når Femern-forbindelsen bliver åbnet. Noget, der dog ikke umiddelbart lod til at være stemning for.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.