KØBENHAVN: Partierne i Borgerrepræsentationen i København var tilbage i oktober enige om, at sexisme og seksuel chikane i Københavns Kommune skulle undersøges. Arbejdet med undersøgelsen var i gang. Men undersøgelsen kom ikke med i den seneste budgetaftale. Og nu er den udsat på ubestemt tid.
Der har ikke været nogen udmelding om, at undersøgelsen er blevet droppet. Den var bare ikke med i budgettet.
Susan Hedlund (S), der er første næstformand i Borgerrepræsentationen og gruppeformand i Socialdemokratiet, fortæller, at undersøgelsen ikke blev bragt op, da der skulle forhandles.
- Det blev vedtaget i Borgerrepræsentationen, men når man kommer til overførselssagen, så er der nogen, der skal tage den op, og det er der sådan set ikke nogen, der har gjort. Undersøgelsen bliver ikke til noget, fordi vi føler os godt dækket ind med trivselsundersøgelsen og den anonyme klageadgang, siger hun.
Kritik fra Kvinfo
Ifølge Henriette Laursen, der er direktør i Kvinfo, er man ikke godt dækket ind i Københavns Kommune. For hvis man bare stiller det ene spørgsmål: "Har du været udsat for seksuel chikane indenfor de sidste 12 måneder", som man ofte gør i trivselsundersøgelser, så overlader man det til den enkelte medarbejder at definere seksuel chikane.
Og når man gør det, svarer to til fem pct., at de har oplevet seksuel chikane. Hvis man breder spørgsmålet ud og spørger mere konkret, svarer 15-20 pct., at de har oplevet seksuel chikane, forklarer hun.
- Viden og forskning modsiger, at de skulle være meget godt dækket ind. Med en trivselsundersøgelse risikerer man at dække over - fremfor at afdække - det egentlige omfang af seksuel chikane og sexisme, siger Henriette Laursen.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.