Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Seks timers skoledag til de yngste

Statsminister Lars Løkke (V): Regeringen vil prioritere en tryg og sammenhængende dag for for børnehaveklasserne
31. MAJ 2011 9.55

I sin tale ved afslutningsdebaten i da vil statsministeren bl.a komme ind på initiativer i Folkeskolen:

'Regeringen prioriterer uddannelse:

Vi starter fra nulte klasse. Vi vil give de yngste en skoledag fra 8 til 14. En seks timers skoledag. Ikke seks timers terperi, men seks timer med undervisning, fysisk aktivitet, kreativitet og lektielæsning. En tryg og sammenhængende dag, så børnene får den bedst mulige start på skolegangen.

Det er en vigtig investering. Og vi har fundet finansieringen krone for krone.

Vi vil også investere 500 mio. kr. i it og digitale læremidler i folkeskolen. For selvfølgelig skal vi bruge ny teknologi til at skræddersy undervisningen til fremtidens behov.

Folkeskolen skal give de unge mod og faglighed til at fortsætte med at dygtiggøre sig. På de videregående uddannelser så vi sidste år det største optag af nye studerende nogensinde. Og flere end nogensinde forventes at få en ungdomsuddannelse. På erhvervsuddannelserne blev der indgået næsten 50.000 praktikaftaler sidste år.

Folkeskolen skal give alle en chance - og stille krav til alle.

I Ishøj kommune lægger de enkelte skoler deres resultater åbent frem. Så skolerne kan lære af hinanden. På La Cour vej skole på Frederiksberg opstiller man faste mål for læsning. Og bruger det i dialogen med forældrene. På Randersgade skole i København indgår netbooks i den daglige undervisning. Det er fremtiden.

Gode uddannelser er vejen til et rigere Danmark. Og uddannelse er også den enkeltes frihedsbrev. Når vi hver især bliver dygtigere, kan vi hoppe højere og sprænge vores grænser. Derfor er uddannelse en af regeringens store prioriteter. '