Partilogoer i et hjørne ville gøre protestskilt til valgkamp

V, DF, SF, K, EL og NB optog fire pct. af et skilts samlede areal med deres partilogoer. Det fik Frederikshavn Kommune til at vurdere det som valgmateriale. I stedet er der nu sort tape i hjørnet af skiltet.

FREDERIKSHAVN: Seks partilogoer i nederste højre hjørne af et protestskilt mod manglende infrastruktur i et nyt boligområde i Sæby er nok til, at skiltet som helhed vurderes som valgmateriale og dermed ulovligt, skriver TV2 Nord.

Vurderingen er foretaget af Frederikshavn Kommunes tekniske forvaltning, og den fik partierne til at tape deres logoer over, så skiltet kunne sættes op alligevel.

Ifølge en simpel opmåling, som DK Nyt har foretaget af TV2 Nords foto af skiltet, fylder de seks partilogoer tilsammen ca. fire pct. af skiltets samlede areal. Altså under en pct. til hver af partierne Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Konservative, Enhedslisten og Nye Borgerlige.

Ikke valgkamp

Eneste frederikshavnske parti, der ikke havde sit logo med på protestskiltet, er Socialdemokratiet, som til gengæld sidder tungt på byrådet med 20 mandater ud af 29, det solideste absolutte flertal blandt samtlige kommuner. Største oppositionsparti er Venstre, hvis gruppeformand og KV21-spidskandidat Mette Hardam undrer sig over, at et protestskilt kan betragtes som valgmateriale.

- Sådan har jeg jo heller ikke selv betragtet det, så da vi blev spurgt, sagde jeg pænt ja tak, at det vil Venstre gerne deltage i. Men hvis ikke vi må, så skal vi ikke overtræde loven, siger hun til TV2 Nord.

Hverken SF's gruppeformand Christina Lykke Eriksen eller K-spids John Lamp Henriksen forbinder heller skiltet med valgkamp.

mk