Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Seks nye smittede, og så er man et hotspot

Flere borgmestre fik en kedelig opringning mandag.

Mandag blev Solrøds borgmester Niels Hörup (V) ringet op af Sundhedsstyrelsens departementchef og informeret om, at Solrød ville blive nævnt ved pressemødet mandag eftermiddag som en af fem nye kommuner, der giver anledning til bekymring. Det skyldes antal smittede pr. 100.000 indbyggere på en uge.

I Solrød drejer det sig dog kun om seks ny-smittede borgere den seneste uge plus otte ugen før, siger Niels Hörup til TV2 Lorry. Derfor  er han lidt ked af, at kommunen nu er udnævnt som et hotspot -  samtidig med, at han understreger, at smitten skal tages meget alvorligt. 

- 'Hotspot' lyder som breaking. Der tror jeg ikke, vi er. Men det er klart, at vi ser en stigning, som skal have særlig opmærksomhed. Derfor vil jeg fortsat anbefale alle, at de følger retningslinjerne udstukket fra ministerierne, siger Niels Hörup til TV 2 Lorry.

Fokus på ældreplejen

I Nyborg, som også blev nævnt på pressemødet, er det ti nye smittede på en uge, som ligger bag.

Også her tager borgmesteren situationen meget alvorligt, og især vil der komme fokus på ældreplejen, fortæller borgmester Kenneth Muhs (S) til TV2 Fyn. Kommunen vil være i tæt dialog med myndighederne, og tirsdag morgen mødes krisestaben for at vende eventuelle nye tiltag.

- Hvis vi sammen med sundhedsmyndighederne vurderer, at smittetallet bliver for højt, kan der indføres særlige krav i kommunen, ligesom vi har set i Silkeborg, siger Kenneth Muhs.

Ærgerligt

I Sorø er det seks-otte smittede, som har tændt advarselslamperne, fortæller borgmester Gert Jørgensen (K) til TV2 Øst. Han ærgrer sig over, at Sorø nu er blevet en kommune, der skal passe særligt på.

- Det er jeg naturligvis meget ked af, fordi vi gennem en lang periode har ligget som det sted på Vestsjælland, hvor der ikke var nogen smitte at spore, siger han og gætter på, at det er nærheden til slagteriet i Ringsted, der gør udslaget.

- Vi har jo mange borgere, der pendler til og fra Ringsted, som er vores gode nabokommune. Og det er klart, at selvom man har gjort mange gode ting i Ringsted, så kan det være svært at undgå, inden det er opdaget, at smitten er bragt hjem til Sorø, siger han.

Godt i gang

I Silkeborg har borgmester Steen Vindum (V) i nogle dage været i coronaberedskab. Han forsikrer, at kommunen gør, hvad den kan.

- Vi kan sikre, at vores institutioner forsøger at holde de restriktioner, der gør, at vi ikke får noget smitte ind på hverken vores plejecentre, børnehaver og skoler. Vi gør alt, hvad der overhovedet står i vores magt, siger borgmesteren til TV Midtvest.

Også Glostrup blev mandag fremhævet som en kommune, der giver særlig anledning til bekymring. I forvejen var Aarhus og Ringsted på listen.