Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sagsbehandlere på skolebænken

Stort set alle kontanthjælps-sagsbehandlere i de nordjyske kommuner og jobcentre kommer på skolebænken
11. MAJ 2011 5.53

Kommunerne har med kyshånd taget imod et tilbud fra Statsforvaltningen, der vil lære sagsbehandlerne, hvordan man tackler sager, hvor kontanthjælpen tænkes nedsat eller fjernet.

En landdækkende undersøgelse foretaget af Ankestyrelsen viser, at sagsbehandlerne begår fejl i mere end halvdelen af sagerne. Statsforvaltningen i Nordjylland - som behandler klager over kommunernes kontanthjælpsafgørelser - har nu sat sig for at lære godt 300 sagsbehandlere, hvordan reglerne om sanktioner skal tolkes, oplyser fagchef Frede Fisker til DR Nordjylland.

- Reglerne er blevet justeret temmelig mange gange. Seneste i 2009, hvor de blev justeret ret kraftigt. Så det er nogle forholdsvis nye regler og det har åbenbart voldt sagsbehandlerne store problemer at håndtere dem.

Formidlingsprojektet er det største undervisningskursus, Statsforvaltningen i Nordjylland nogensinde har arrangeret. De første kurser løber af stabelen på mandag og når kurserne slutter midt i juni er det Statsforvaltningens håb, at fejl i sager om sanktioner og kontanthjælp er stort set udryddet.