Sagsbehandlere i Fredensborg assisteres af robotter

KORT NYT27. JUL 2021 11.50

FREDENSBORG: Robotter overtager flere og flere af de rutinemæssige og enkle opgaver fra medarbejderne på rådhuset i Fredensborg. Kommunen vil med robotterne spare de ansatte den tid, de tidligere brugte på at indhente oplysninger og data til brug i sager. Dermed frigives der mere tid til, at de kan arbejde på de faglige vurderinger og træffe afgørelser. Det oplyser kommunen.

De cirka 20 robotter, der er i brug på rådhuset, er computerprogrammer, der fx kan indhente den fornødne og lovbestemte data på tværs af journaler og kommunens forskellige it- og fagsystemer. Det er de oplysninger, medarbejderne tidligere selv skulle indhente, og som skal indgå i sagsbehandlingen og til at vurdere og træffe afgørelser i sager om fx boliganvisning og sociale ydelser.

- Det er vigtigt for os, at vi udnytter medarbejdernes tid og kompetencer bedst muligt. Og det giver altså ikke meget værdi og energi, at højt kvalificerede medarbejdere skal bruge oceaner af tid på at klikke sig frem og tilbage i vores systemer, når et program – eller en robot som vi kalder det – kan gøre det meget hurtigere. Så kan medarbejderne i stedet koncentrere sig om at vurdere sagen og træffe den rigtige afgørelse, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

mh