
ROSKILDE: Ved en borgmesterkonference i det såkaldte Mecine-netværk har 2. viceborgmester Evan Lynnerup (V) underskrevet en visionær aftale på vegne af Roskilde Kommune.
I aftalen forpligtiger de ni europæiske universitetsbyer sig alle til at arbejde for en bæredygtig vækst og sikre, at de ni byer er rene og behagelige steder at bo og arbejde. Samtidig vil alle ni arbejde for at fremme inddragelse af minoritetsgrupper og indvandrere, så byerne er åbne og velkomne steder at bo og arbejde. Endelig vil alle byerne specielt lægge vægt på samarbejdet med deres universiteter og læringsinstitutioner.
Evan Lynnerup ser store perspektiver i byernes samarbejdsaftale:
- I en verden, hvor globalisering ikke længere er en mulighed men en nødvendighed, er vi nødt til at lære af hinandens erfaringer. Og styrken i Mecine netværket er at kommunerne ligner hinanden meget i forhold til størrelse, vores universiteter og vores kulturhistorie. Derfor tror jeg vi også fremover får et tæt og givende samarbejde i netværket, siger han.
Evan Lynnerup brugte også mødet til at komme med forslag til et nyt tema for samarbejde i Mecine netværket.
- Jeg synes det kunne være rigtigt spændende, hvis vi kunne bruge netværket til at udveksle vores erfaringer med borgerinddragelse. Måske har de andre lande nogle måder at gøre dette på, som vi slet ikke har tænkt på. Samarbejdet kunne også være grundlag for, evt. med midler fra EU, at gennemføre et eller flere fælles udviklingsprojekter om borgerinddragelse, fortæller Lynnerup.
mou
Fakta
Roskilde Kommune deltog i borgmesterkonferencen i Mecine-netværket i Speyer i Tyskland 15. og 16. september.
På konferencen deltog borgmestre, andre politikere og embedsmænd fra netværkets ni europæiske kommuner, som alle er mellemstore byer med et universitet og en stærk kulturhistorie.
Mecine-netværket har netop sendt en ansøgning til EU om støtte på 80.000 Euro til samarbejdet over de næste to år.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.