IT- og Telestyrelsen har offentliggjort årets vindere af Bedst på Nettet-prisen samt dommerpanelets motivationer for valg af hver vinder:
Kategorien kommuner og regioner: Roskilde Kommune
Roskilde Kommunes hjemmeside udmærker sig ved at være velstruktureret og ved at mestre den vanskelige kunst at gøre det enkelt. Hjemmesiden kommunikere i et letforståeligt sprog og søgefaciliteterne er forbilledlige. Det er samtidig en levende side som åbner op for en høj grad af selvbetjening - en hjemmeside, der får borgerne til at føle sig velkomne.
I udvikling og testning af hjemmesiden inddrages borgerne ofte og hjemmesiden bliver markedsført bredt. Roskilde Kommune fremhæver i sin selvevaluering mange spændende eksempler på digitaliseringsprojekter som har været gennemført i kommunen, flere eksempler på tværkommunale samarbejder, som de har deltaget i og har også taget sociale medier i brug. I selvevalueringen scorer Roskilde da også højst blandt de nominerede kommuner.
Dommerpanelet bemærker dog, at det bliver interessant at se om indholdet i den kommende digitaliseringsstrategi sikre den organisatoriske forankring og de ledelsesmæssige principper og strukturer, der vurderes til at være nødvendige for i fremtiden at kunne bevare en digital førerposition blandt danske kommuner.
Kategorien Statslige myndigheder - Ministerier, Styrelser og Direktorater: Undervisningsministeriet
Undervisningsministeriets hjemmeside er på flere parametre et skridt foran andre i kategorien og brander sig med en veldesignet og velstruktureret hjemmeside som en åben, innovativ og dynamisk institution. Undervisningsministeriet scorer højest på brugervurderingerne blandt de nominerede i kategorien og gør meget ud af, at det er et tovejs medie. Hjemmesiden faciliterer på mange områder dialog samtidig med, at der arbejdes med involvering, inddragelse, og der arbejdes med systematisk indsamling af brugerfeedback. Ministeriet er langt fremme med at bruge visuel kommunikation - og følger unges bevægelse væk fra det meget teksttunge over i den mere visuelle formidling.
Desuden har Undervisningsministeriet i relanceringsprocessen arbejdet med centralisering af webopgaver, så man samtidig med højere kommunikationsmæssig kvalitet, også har skabt sig effektiviseringsgevinster. Dommerpanelet vurderer, at Undervisningsministeriet har opbygget betydelige digitale kompetencer, og vil gerne opfordre ministeriet til aktivt at anvende netop disse kompetencer, når udviklingsarbejdet omkring en øget grad ad digitalisering af såvel det administrative som pædagogiske område i undervisningssektoren for alvor tager fat.
Kategorien Sundhed - Hospitaler og sygehuse: Hillerød Hospital
Det har været et tæt løb i denne kategori, men de andre nominerede har ikke formået at indhente Hillerød Hospital. Hillerød Hospital er det site, hvor det er nemmest at finde oplysninger, og som har den mest direkte og åbne kommunikation. Konkret fremhæves:
* aktuelle og relevante temaer på forsiden
* video, der i øjenhøjde forbereder patienter
* fremtrædende plads til patientrettigheder
* mulighed for at kontakte ledelsen
Hillerød Hospital arbejder desuden konsekvent med brugerfeedback og brugerinddragelse samt giver patienterne selvbetjeningsmuligheder, eksempelvis booking af undersøgelser. Dommerpanelet har desuden lagt vægt på, at der er tæt sammenhæng mellem strategi og sitet, og at digitalisering er bredt forankret på ledelsesniveau og i organisationen med en klar fordeling af ansvarsområder.
Kategorien Undervisningsinstitutioner: Metropol
Årets Bedst på Nettet-pris i kategorien uddannelse går i år til professionshøjskolen Metropol. Når man vinder prisen Bedst på Nettet gør man det i hård konkurrence med andre gode nominerede kandidater, men Metropol har lavet en yderst overskuelig hjemmeside, som er nem at finde rundt på, og slår derfor konkurrenterne.
Det er tydeligt, at målgruppen har været i fokus og hjemmesiden er således blevet meget modtager orienteret, hvilket også afspejler sig tydeligt i den omfattende brug af billeder med studerende. Siden er livlig og har en god anvendelse af menuer, med overbevisende brug af udsagn fra højskolens elever. Metropol scorer højt både på screeningsøvelsen og i selvevalueringen. Selvevalueringen vidner om, at der har været arbejdet meget professionelt med hjemmesiden som projekt både i relation til organisering, business case og samarbejder på tværs.
Dette giver håb om, at hjemmesiden fremover vil kunne følge med tiden og udvikle sig både i relation til anvendelse af video og sammenhængen med sociale medier. Det er tydeligt, at Metropol med denne nye hjemmeside fra 25. maj i år har fået et flot grundlag, der peger klart fremad. Tillykke med både prisen og med jeres nye hjemmeside.
Kategorien portaler: Boligejer.dk
I kategorien portaler går prisen i år til boligejer.dk. Løsningen giver på en meget overskuelig måde adgang til data fra en lang række forskellige kilder og sikrer via den meget værktøjsorienterede tilgang en høj brugsværdi for de besøgende på et område, som har manges interesse og hvor konkurrencen er ganske høj. På trods af de mange underliggende websites er løsningen meget nem at anvende, og man er lynhurtig i gang med at grave sig ned i de mange muligheder.
Samtidig vidner løsningen om et forbilledligt tværorganisatorisk samarbejde, hvor der på tværs af de mange underliggende individuelle delsites arbejdes med samme udviklingssystem, samme standarder og procedurer. Og via det fælles intranet arbejdes der med genbrug og vidensdeling. Endelig er Erhvervs og Byggestyrelsen kommet langt med at udvikle metoder til at dokumentere forretningsplanerne bag de forskellige løsninger, så de opnåede besparelser kan dokumenteres, og det hilser vi i dommerkomiteen meget velkommen.
Til gengæld har vi søgt efter den digitale tinglysning på sitet uden held, og den bør man jo nok kunne finde et link til. Et stort tillykke til Erhvervs- og Byggestyrelsen og holdet bag boligejer.dk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.