Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rødovre styr på underskud på 50 mio. kroner

Kommunen går ud af 2011 i balance - det er lykkedes at eliminere et underskud fra 2010
13. JAN 2012 15.49

RØDOVRE: Kommunen gik ud af 2010 med et stort merforbrug, som har givet en ekstra økonomisk udfordring i 2011. For at få regnskabet for 2011 til at balancere, har kommunen skullet styre udgifterne til service til borgerne ned med næsten 50 mio. kr. Det endelige regnskab foreligger endnu ikke, men det står allerede nu klart, at opgaven er blevet løst.

- Økonomien er blevet genoprettet. Vi har fået elimineret underskuddet fra 2010, så vi går ud af 2011 i balance - faktisk tegner det lige nu til at blive et lille overskud. Det er ikke mindst lykkedes pga. det ansættelsesstop, der blev indført i Rødovre Kommune i sommeren 2011, siger borgmester Erik Nielsen (S).

Han understreger, at det har været et barskt forløb og roser medarbejderne i Rødovre Kommune for deres store indsats.

- De ansatte i kommunen har ydet en forbilledlig indsats, for at borgerne ikke skulle kunne mærke ansættelsesstoppet.

Stram økonomi i 2012
Der er udsigt til, at økonomien i Rødovre også i 2012 bliver holdt i stramme tøjler.

- Danmark har som bekendt store økonomiske udfordringer, og det smitter tydeligt af på budgetterne i landets kommuner. Det betyder, at vi i 2012 holder økonomien i stramme tøjler, som vi har tradition for i Rødovre. Vi er godt rustet til de udfordringer, som kommer. Kommunens kassebeholdning er solid, og der er styr på økonomien, siger borgmesteren.

Regnskabet for 2011 bliver først lukket endeligt i februar måned - det er fristen for, at kommunens mange institutioner skal have betalt alle regninger og eventuelt meldt nye udgifter ind til økonomimedarbejderne, der sidder på rådhuset.

lcl