Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ringkøbing-Skjern bag læk af personfølsomme oplysninger

KORT NYT19. APR 2021 9.28

RINGKØBING-SKJERN: Ved et uheld er Ringkøbing-Skjern Kommune kommet til at dele personfølsomme oplysninger på en række sommerhusejere. I en mail til en gruppe sommerhusejere om et kommende kloakeringsarbejde blev der i beskeden til deres e-boks vedhæftet flere ejeres adresser og cpr-numre. Efter at have modtaget de personfølsomme oplysninger kom endnu en besked, hvor der blev beklaget og opfordret til at slette den første mail. Det skriver TV Midtvest.

Formanden for Teknik og Miljøudvalget, John G. Christensen (S), siger over for TV Midtvest, at det er "frygtelig uheldigt, og det må ikke ske". Han forklarer, at det er for tidligt til at kunne sige, hvad årsagen til fejlen er, men at de påtager sig ansvaret og vil gøre, hvad de kan for, at det ikke sker igen.

For Birgitte Kofod Olsen, der er ekspert i databeskyttelse, er det en meget alvorlig fejl, da cpr-numre kan give adgang til private oplysninger og kan misbruges. Hvis man vil forebygge lignende læk, kan der ifølge hende kigges på at gøre personalet klogere på oplysningerne og behandlingen af dem, men at der også kan kigges på arbejdsprocesserne. 

mh