Det skyldes bl.a., at kommunerne kan blive fristet til at agere strategisk og dermed satse på ét serviceområde, der måles, på bekostning af andre områder, som ikke gøres til genstand for målinger.
Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut, KREVI, der er et uafhængigt statsligt institut, har undersøgt erfaringerne fra England, hvor man i flere år har anvendt resultatmålinger i kommunerne.
Formålet med resultatmålinger er at fremme den lokale kvalitetsudvikling og øge den demokratiske gennemsigtighed og ansvarlighed. Men KREVIs
undersøgelse viser, at de faktiske effekter kan blive nogle helt andre.
Tim Jeppesen, der er direktør i KREVI, understreger, at ambitionen om at synliggøre resultaterne af kommunernes indsats er god. Men de engelske erfaringer viser, at det er vanskeligt at gøre i praksis.
- En af flere indvendinger mod det engelske system er, at resultatmålinger let kan føre til strategisk adfærd i kommunerne.
- Det sker, hvis kommunerne ”spiller spillet” og opnår gode måleresultater, men på bekostning af den del af
servicen, der ikke måles, siger Tim Jeppesen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.