Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rengøringsrobot skal aflaste aarhusianske dagplejere

Robotstøvsugere, der også kan vaske gulv, skal i Aarhus aflaste dagplejeres øgede rengøringskrav.

AARHUS: Corona har højnet kravene til rengøring alle steder i den offentlige sektor. Det gælder også i dagtilbudene, hvor personalet har skullet finde tid til dagligt at tørre overflader og legetøj af. I Aarhus Kommune vil man nu aflaste dagplejerne med rengøringshjælp, oplyser rådmanden for Børn og Unge, Thomas Medom (SF).

Meldingen kommer som svar på en 10-dagesforespørgsel fra byrådsmedlem Louise Louring (V). Her spørges der til, hvorfor dagplejerne selv skal klare den større rengøringsopgave, mens vuggestuerne har professionelle til det, så personalet kan koncentrere sig om børnene.

Rådmanden oplyser, at man efter drøftelser med FOA er nået frem til tiltag, der skal aflaste dagplejerne med rengøringen for at nedbringe mængden af overarbejde. Første skridt er, at alle dagplejere efter ønske vil kunne få tildelt en robotstøvsuger, der også kan vaske gulv.

Hvis tilbuddet ikke er tilstrækkeligt, vil dagplejeren uden for hjemmet kunne få hjælp til rengøring af legetøjet, der ifølge myndighedernes retningslinjer skal rengøres dagligt. Hvis tiltagene stadig ikke er tilstrækkelige, kan der drøftes yderligere aflastning og i "ganske særlige tilfælde rengøring i hjemmet".

I oktober foretog FOA en medlemsundersøgelse, der viser, at størstedelen af fagforeningens dagplejere har oplevet at skulle bruge pauser, arbejde over, bruge tid i løbet af dagen eller løbe hurtigere for at leve op til de øgede rengøringskrav. Det vil Aarhus Kommune nu kompensere for.

Læs rådmandens svar på forespørgelsen på kommunens hjemmeside.

mh