Kommunerne har pligt til at registrere bevaringsværdige bygninger så de kan komme med i de kommuneplaner fra 2013. Men der er meget stor forskel på, hvor megen opmærksomhed kommunerne yder denne opgave. Det fortæller DR Trekanten.
I Fredericia er alle bevaringsværdige bygninger registreret. I Billund derimod har man ikke har registreret et eneste hus, gård, lade eller industribygning og har heller ingen planer om at gøre det foreløbig. I Kolding er der registreret 8840 bygninger fra før 1940 i det gamle Kolding og Christiansfeld kommuner, men man mangler stadig at registrere i et par af de gamle kommuner.
Det er en dyr og omstændig affære, fortæller restaureringsarkitekt Karen Stoklund fra Kolding Kommunes planafdelig:
- Det er en meget stor opgave, og det er det for alle kommuner, det er jo mange tusind bygninger man skal registrere, siger arkitekten til DR.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.