DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Regionerne fordobler forskningspulje

Medicin- og Behandlingspuljen, som regionerne udsteder, bliver i år fordoblet til 20 mio. kr. Derudover strammer Danske Regioner kravene til de fællesregionale projekter.
17. FEB 2020 8.00

Danske Regioner vil give flere midler til forskning. De har nemlig besluttet at fordoble Medicin- og Behandlingspuljen, så den i år er på 20 mio. kr. 

Derudover har Danske Regioner også valgt at stramme kravene for ansøgninger. Fra i år skal alle ansøgninger prækvalificeres, før de kommer i betragtning, hvor en arbejdsgrupe, der består af en overlæge fra hver region, kommer til at gennemgå indholdet og vurdere, om det ligger indenfor puljens formål. 

Derefter kan de projekter, der går igennem prækvalificeringen, indsende en endelig ansøgning. 

Danske Regioner oplyser, at de strammer kravene, fordi en del af ansøgningerne de tidligere år har været mangelfulde eller ikke har levet op til puljens formål. Men der er brug for den uafhængige forskning, som puljen støtter, og derfor er det vigtigt, at man strammer kravene for at øge kvaliteten. Det mener Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner. 

- Vi har brug for uafhængig forskning til gavn for patienterne. Derfor glæder det mig, at puljen i år er dobbelt så stor som sidste år. I år uddeler vi 20 mio. kr., og de giver forhåbentlig anledning til, at flere kvalificerede projekter får del i puljemidlerne, siger hun.

jeg