dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Regioner opretter klinikker til coronapatienter med svære senfølger
Senfølgeklinikker med specialiserede tværfaglige teams vil i den kommende tid blive oprettet i alle regioner.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

Regioner opretter klinikker til coronapatienter med svære senfølger

Arbejdsdeling mellem praktiserende læger og hospitalerne.
4. NOV 2020 6.52
TEMA: Corona

Regionerne vil oprette senfølgeklinikker til coronapatienter med alvorlige eller langvarige senfølger. Det sker, efter at Sundhedsstyrelsen netop har udsendt anbefalinger på området.

- Det er vigtigt at slå fast, at patienter med senfølger efter covid-19 allerede bliver behandlet i vores sundhedsvæsen i dag. Men med de nye senfølgeklinikker i hele landet bliver det nemmere at være patient, fordi det bliver tydeligere, hvilke opgaver, som skal løses ved egen læge, og hvilke opgaver der skal løses på hospitalerne, siger Danske Regioners næstformand Ulla Astman (S).

Hovedelementerne i anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen er en opdeling af lette og alvorlige senfølger. De lette senfølger skal udredes og følges ved egen læge, mens dem med alvorlige eller langvarige senfølger skal høre til hospitalernes senfølgeklinikker.

- Det giver rigtig god mening at lave den her opdeling i organisering mellem milde og alvorlige senfølger, fordi langt størstedelen heldigvis kun oplever milde senfølger. Det betyder i praksis at patienterne langt oftest vil kunne blive behandlet i deres nærområde og i vante rammer hos deres egen læge, siger Ulla Astman.

Senfølgeklinikker med specialiserede tværfaglige teams vil i den kommende tid blive oprettet i alle regioner. Regionerne forventer, at de første patienter vil blive modtaget inden udgangen af i år.

mk