dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Regional SF-spids genvalgt - og DF-politiker er træt af tæv fra borgerne
Jacob Isøe Klærke under vælgermøde på Horsens Sygehus op til KV17.
Foto: Mette Mørk, Ritzau Scanpix

KV21:
Regional SF-spids genvalgt - og DF-politiker er træt af "tæv fra borgerne"

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater op til KV21 i Midtjylland, Nordjylland, Greve og Vesthimmerland, hvor en radikal søger fra regionsråd til byråd.
20. OKT 2020 12.00
TEMA: KV21

SF i Region Midtjylland har genvalgt sin spids til KV21, oplyser Viborg Stifts Folkeblad. Det blev gruppeformand og formand for  psykiatri- og socialudvalget, Jacob Isøe Klærke.

Klærke, der er 34 år, sidder i dag i en tomandsgruppe sammen med Susanne Buch.

Ofte går bevægelsen fra politisk indsats i byråd til efterfølgende indsats i regionsråd - flere tidligere borgmestre er set gå den vej. Men bevægelsen den modsatte vej forekommer også - som denne gang når Villy Søvndal (SF) og Poul Erik Svendsen (S) nu forlader det syddanske regionsråd og søger mod henholdsvis Kolding og Assens.

I regionsrådet i Nordjylland sidder Gitte Lopdrup (R) i en enmandsgruppe - efter at hun i 2018 afløste Jørgen Hein, der efter et dobbeltmandat ved KV17 valgte at koncentrere sig om en rådmandspost i Aalborg.

Hun bliver nu kommunal spids i Vesthimmerland, oplyser Lokalt Indblik. Ved KV17 stoppede Ninni Lodahl Gjessing i byrådet efter 16 år, og det lykkedes ikke Søren Dolmer som ny spids at komme ind, så lige nu er der ingen radikale i byrådet.

I samme byråd har en spids fra KV17 fået nok af byrådsarbejdet, det er ifølge Lokalt Indblik Brian Christensen, der er i sin anden periode - i en tomandsgruppe sammen med Liselotte Lynge Jensen - og er havnet som formand i Beskæftigelsesudvalget:

- Det er et lidt tungt udvalg, hvor der er en del lovgivningsstof, som er helt galt - og som vi ikke kan gøre noget ved i kommunen. Jeg kontaktes ofte af borgere, der er i ressourceforløb i helt op til fem år, og det er træls at få tæv for noget, som andre inde på Borgen har besluttet, siger han til det lokale medie.

I Greve har SF valgt Linda Heegaard som spids, oplyser sn.dk. I et valgforbund med ALT og EL var SF med til at få valgt en EL-kandidat i byrådet, men fik ikke selv en plads. Heegaard afløser Hans Kristiansen som spids.