Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regeringen vil indføre fixerum

Senest i 2013 vil narkomaner kunne indtage deres stof under velorganiserede forhold
KORT NYT24. NOV 2011 6.49

FOLKETINGET: Efter års diskussion på Christiansborg om de såkaldte fiverum, hvor narkomaner under rolige og hygiejniske forhold kan tage det stof, der er afhængige af, ser der nu ud til at være realiteter bag. Regeringen er parat til at fremsætte forslag om at ændre loven så det bliver muligt for kommunerne at åbne fixerum, fortæller Politiken.

- Stofindtagelsesrum vil være en hjælp til dem, som i dag må sidde på trappestenen for at tage deres stoffer. Det er uværdigt, uhygiejnisk og farligt. Jeg håber, at rummene kan blive en realitet i efteråret 2012 eller i begyndelsen af 2013, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF) til avisen.

Enhedslisten støtter forslaget, så flertallet er sikret. De borgerlige partier er fortsat imod fixerum, der ifølge Venstre bl.a. vil åbne for en juridisk gråzone. Erfaringer fra udlandet fortæller, at dødsfald blandt narkomaner falder mærkbart med indførelse af fixerummed sundhedspersanale. København har for længst vedtaget at indføre ordningen og afventer utålmodigt handling fra Christiiansborg.

mou