DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Professor: Kendelse kan redde Støjberg fra fængsel
Det bliver ikke en skærpende omstændighed, hvis Inger Støjberg (V) findes skyldig i at afgive urigtige oplysninger til Folketinget under samråd.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Professor: Kendelse kan redde Støjberg fra fængsel

Rigsretten afgør, at vildledning af Folketinget ikke kan skærpe en eventuel straf til Inger Støjberg.

Inger Støjberg kan ikke straffes hårdere, hvis Rigsretten kender hende skyldig i at have vildledt Folketinget. Det har Rigsretten afsagt kendelse om tirsdag.

I anklageskriftet udarbejdet af Folketinget står der, at det skal være strafskærpende, at den tidligere minister "afgav urigtige eller misvisende oplysninger til Folketinget" under forskellige samråd.

Men det kommer ikke til at øge en eventuel staf, afgør retten.

Og den kendelse kan være udslagsgivende for, om Inger Støjberg skal i fængsel eller ej, mener professor i forvaltningsret på Syddansk Universitet Frederik Waage.

- Jeg skal understrege, at Inger Støjberg er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Men denne her kendelse kan være udslagsgivende for, om Inger Støjberg får en fængselsstraf eller ej, hvis Rigsretten måtte komme frem til, at hun har løjet over for Folketinget, siger han.

Ifølge Frederik Waage skal årsagen til Rigsrettens beslutning findes i Folketingets beslutning om ikke at rejse tiltale for, at Inger Støjberg skulle have talt usandt over for Folketinget.

- Og det har fjernet muligheden for, at hun kan få en højere straf, fordi hun skulle have løjet, hvilket anklagerne ellers forsøgte at gøre gældende i Rigsretten. Men det kan man altså ikke. Man kan ikke få højere straf for at tale usandt, når Folketinget har valgt ikke at rejse tiltale for det, siger Frederik Waage.

Rigsretssagen indledes den 2. september og ventes afsluttet inden årets udgang.

Ritzau