Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Privatskoler skal tage svage elever

De ledende oppositionspartier vil have privatskoler til at tage en større andel af de svage elever fremover
KORT NYT8. SEP 2011 6.54

Overtager Socialdemokraterne og SF regeringsmagten vil de pålægge privatskolerne at optage elever, der kommer fra dårlige sociale og økonomiske kår - sker det ikke, vil skolerne blive straffet økonomisk.

- Der er privatskoler i dag, som ikke tager et socialt ansvar, men som tager de dygtige elever og laver en slags eliteskoler. Det synes vi ikke er hensigtsmæssigt, siger SF's uddannelsesordfører Nanna Westerby til Information.

I dag får privatskolerne en gennemsnitstakst for hver elev på omkring 45.000 kroner. Men ifølge Socialdemokraterne og SF vil det være muligt at udforme forskellige taxametre, som tager udgangspunkt i elevernes socioøkonomiske baggrund.

På den måde vil man kunne tildele takster efter, hvor mange elever fra såkaldt 'uddannelsesfremmede hjem' den pågældende skole har.

- Vi skal finde en model, hvor der er en økonomisk gulerod, som motiverer til et større socialt ansvar, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini, der af flere spås posten som undervisningsminister i en eventuelt kommende rød regering.

krn