Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Politikere vil opprioritere psykiatrien

En ny undersøgelse blandt 349 folketingskandidater viser, at 80 procent vil arbejde for flere penge til psykiatrien
KORT NYT8. AUG 2011 15.50

Psykiatrien fungerer ikke, som den bør, og der skal flere penge til for at løse problemerne. Det viser et rundspørge, Epinion har lavet for Landsforeningen Bedre Psykiatri, blandt 349 folketingskandidater.

Ikke en eneste af de adspurgte erklærer kvaliteten af den nuværende psykiatriske behandling for 'Meget tilfredsstillende'. Til gengæld mener 59,5 pct., at kvaliteten er 'Mindre tilfredsstillende'. Og 80 procent mener, der skal flere midler til, skriver Dagens Medicin.

- Vi finder det naturligvis interessant og opløftende, at de kommende politikere har tilkendegivet, at der er behov for en stærk prioritering. Specielt i en situation med et efterslæb på to mia. kroner og negative historier i medierne dagligt, siger Thorstein Theilgaard, der er formand for Landsforeningen Bedre Psykiatri.

Han efterlyser en samlet, national genopretningsplan for psykiatrien, så man kan undgå historier som den dagsaktuelle, der fortæller, hvordan selvmordsraten blandt psykiatriske patienter er 18 gange højere i Danmark end i Sverige.

terp