dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Politiet dropper lækagesag i Randers
Først et lille flertal, siden hele byrådet stod bag politianmeldelsen af den lækagesag, politiet nu har droppet igen.
Foto: Annelene Petersen, Ritzau Scanpix

Politiet dropper lækagesag i Randers

Efterforskningen af en sag om brud på tavshedspligten i byrådet i Randers kan ikke føre til sigtelse, vurderer politiet.

RANDERS: 14 byrådsmedlemmer i Randers kan nu konstatere, at de er ude af søgelyset for at have brudt deres tavshedspligt, efter at Østjyllands Politi har stoppet efterforskningen af en mulig lækage, erfarer DK Nyt. Vurderingen lyder, at heller ikke yderligere efterforskning vil føre til sigtelse.

I februar i år kom det frem, at et flertal i byrådet i december havde meldt en mulig lækage til politiet. Lækagen gik ud på, at navnene på en række jobansøgere til den ledige stilling som social- og arbejdsmarkedsdirektør i september sidste år skulle være blevet lækket til deres arbejdsgivere. 

Hele 14 byrådsmedlemmer havde været medlem af ansættelsesudvalget til direktørstillingen.

Risiko for fængsel

I første omgang havde et flertal på et lukket byrådsmøde egentlig afvist at politianmelde sagen. Men flere skiftede mening, så et lille flertal senere stod bag anmeldelsen, og i februar tilsluttede resten af byrådet sig.

I debatten i Randers blev der lagt vægt på, at det ville være en særdeles alvorlig sag, hvis politiet kunne finde frem til en eller flere skyldige, som i den type sag risikerer fængselsstraf. 

Byrådsmedlem Bjarne Overmark (Beboerlisten) stod i december bag, at sagen kom til mediernes kendskab, var drivkraft i at få sagen meldt til politiet og fik debatten om sagen flyttet fra den lukkede til den åbne dagsorden.