DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Enigt byråd i Randers står nu bag politianmeldelse af læk

Byrådsmedlem vil fortælle politiet, hvem af sine kolleger han mistænker for at have lækket navne på ansøgere til direktørjob.

RANDERS: Et enigt byråd i Randers står nu bag politianmeldelsen af en læk, hvor navne på ansøgere til jobbet som social- og arbejdsmarkedschef blev givet videre til nogle af ansøgernes arbejdsgivere.

I december afviste flertallet på et lukket møde at politianmelde sagen. Men flere skiftede mening, så et lille flertal stod bag at anmelde sagen senere i december, og mandag tilsluttede resten af byrådet sig.

- Det her er den værste sag, jeg har været med til de 19 år, jeg har været med i byrådsarbejde, sagde Ellen Petersen (S), som var en af de fem socialdemokrater, som fra starten støttede politianmeldelsen.

Melder sig selv til politiet

Det fremgår af et dokument i sagen, at kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt har fået at vide fra flere kommuner, at de var bekendt med navnene på kandidaterne, der skulle til samtale, og at de havde fået dem fra byrådsmedlemmer i Randers.

Derfor rettes søgelyset mod de i alt 14 byrådsmedlemmer, som sad med i ansættelsesudvalget. Som flere konstaterede på mødet: Dermed var den eller de skyldige mandag aften med til at melde sig selv til politiet.

Mange af talerne lagde vægt på, at det er en særdeles alvorlig sag, hvor den eller de skyldige risikerer fængselsstraf. Og at det ville være smartere, hvis vedkommende gik til bekendelse og indrømmede at have talt over sig.

Flere venstrefolk og socialdemokrater, som i første omgang havde stemt imod politianmeldelsen, forklarede det med, at det var et ufatteligt dårligt tidspunkt, fordi man stod midt i en ansættelse og var bange for at skræmme ansøgere væk.

- I Venstre har vi nu fundet ind på stien. I første omgang forsøgte vi at tage hensyn til en igangværende ansættelse, men ved nærmere eftertanke er det sundt, at sagen kommer ud, så vi kan få stoppet, at den slags foregår i fremtiden. Det er dybt, dybt skadeligt, hvis det kommer frem, at folk risikerer at blive lækket, for vi vil gerne have ansøgere, som sidder i store, lignende stillinger, sagde Anders Buhl Christensen (V).

Mistanke

Bjarne Overmark (Beboerlisten) har været drivkraft i at få sagen meldt til politiet, og han har en konkret mistanke, fremgik det på mødet.

- Der findes ingen begrundelse for at gøre sådan noget, bare fordi man ikke får sin egen favoritkandidat ind til samtale, sagde han og tilføjede senere:

- Vi har pligt til hjælpe politiet med at opklare sagen, og jeg vil pege på det forløb, som gik forud for lækken. Det giver mig en fast mistanke om, hvem lækken er, og det vil jeg ikke undlade at fortælle politiet.

Andre på mødet opfordrede til at afholde sig fra gætterier og rygter og overlade efterforskningen til politiet.

Et byrådsmedlem nævnte, at det heldigvis ser ud til, at en igangværende ansættelse foregår, uden at noget er blevet lækket.

Rettelse kl. 18: Hæftestraf rettet til fængselsstraf.