Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Patienter udskrives hurtigere

Stadig flere patienter behandles ambulant og sendes hjem samme dag
KORT NYT28. NOV 2011 6.20

Stadigt flere patienter undersøges og behandles på én og samme dag for selv livstruende sygdomme, som tidligere ville kræve dages og ugers indlæggelse, skriver Berlingske.

Nye, mere skånsomme behandlingsmetoder og konstante krav om en øget effektivitet har medført, at andelen af ambulante operationer, hvor patienter kommer hjem samme dag, de seneste ti år er steget fra 50 til 75 pct. Det har bidraget til, at de gennemsnitlige liggetider for patienterne på sygehusene er faldet til blot 3,5 dage mod 5,2 dage i 2001, fremgår det af nye tal fra Sundhedsministeriet.

- Udviklingen på dette felt løber rigtigt stærkt, og det er til gavn for patienterne og økonomien. Patienterne får det overstået hurtigst muligt, og vi sparer penge på dyre indlæggelser, siger formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman (S).

Ifølge professor i sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen er de danske sygehuse blandt de førende i den vestlige verden, når det gælder om at omlægge behandlinger til ambulant regi, hvilket er udtryk for en høj effektvitet.

 

terp