Stadigt flere patienter undersøges og behandles på én og samme dag for selv livstruende sygdomme, som tidligere ville kræve dages og ugers indlæggelse, skriver Berlingske.
Nye, mere skånsomme behandlingsmetoder og konstante krav om en øget effektivitet har medført, at andelen af ambulante operationer, hvor patienter kommer hjem samme dag, de seneste ti år er steget fra 50 til 75 pct. Det har bidraget til, at de gennemsnitlige liggetider for patienterne på sygehusene er faldet til blot 3,5 dage mod 5,2 dage i 2001, fremgår det af nye tal fra Sundhedsministeriet.
- Udviklingen på dette felt løber rigtigt stærkt, og det er til gavn for patienterne og økonomien. Patienterne får det overstået hurtigst muligt, og vi sparer penge på dyre indlæggelser, siger formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman (S).
Ifølge professor i sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen er de danske sygehuse blandt de førende i den vestlige verden, når det gælder om at omlægge behandlinger til ambulant regi, hvilket er udtryk for en høj effektvitet.
terp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.