DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Partier forhandler om millioner til nye naturparker og bedre friluftsliv

KORT NYT18. JUN 2020 6.16

Der kan meget vel være nye tiltag på vej til de mange, der planlægger at nyde den danske natur hen over sommeren. Partierne i rød blok er nemlig ifølge Altingets oplysninger ikke langt fra at lande en aftale om millioner til naturen.

Kilder beretter til Altinget, at der forhandles om at bruge i omegnen af 100 mio. kr., og at de ser ud til både at blive brugt på bedre friluftsliv og mere naturbeskyttelse. Naturnationalparker er et centralt mål for regeringen og dens støttepartier, og det er også en del af forståelsespapiret bag regeringen.

Flere partier nævner over for Altinget, at også penge til forbedring af friluftslivet er i spil. Det kan nemlig give god mening, når den danske befolkning om kort tid på grund af coronakrisen ventes at bruge sommerferien på at flokkes ud i naturen herhjemme. Derfor taler flere om at etablere flere og bedre faciliteter, men også om at sætte penge af til mere information om naturens mange muligheder, så alle ikke bruger sommeren på at valfarte til de samme områder. Pengene kommer fra de såkaldte naturmålsmidler, som V-LA-K-regeringen og DF satte af med finanslovsaftalen i 2018.

ibs