DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Partier aflyser årets landsmøder
Det var til Venstres landsmøde sidste år, at Lars Løkke Rasmussen officielt gik af som formand for partiet, og Jakob Ellemann-Jensen blev valgt som hans efterfølger. I år er Venstres fysiske landsmøde aflyst på grund af coronakrisen.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Corona:
Partier aflyser årets landsmøder

Venstre og De Konservative aflyser deres fysiske landsmøder i efteråret, mens Socialdemokratiet udskyder sit landsmøde til et ubestemt tidspunkt.
19. SEP 2020 9.24
TEMA: Corona

Efteråret skulle have budt på landsmøder for flere partier. Nu er planen en anden. Mens Venstre og Konservative aflyser den fysiske del af landsmøderne, udskyder Socialdemokratiet datoen for deres.

Det skyldes bl.a. at statsminister Mette Frederiksen (S) dagen inden partiets stormøde kommer hjem fra et topmøde i Bruxelles, og derfor bør gå i isolation og blive testet for coronavirus. Der er ikke en ny dato for landsmødet endnu. 

Socialdemokratiets og De Konservatives landsmøde var begge planlagt til den 26. september i henholdsvis Aalborg og Herning.

Mødet rykker online

De Konservative har i modsætning til regeringspartiet besluttet, at partiets landsmøde stadig afholdes den pågældende dato, men at det kommer til at foregå online.

- Vi var sådan set forberedt på at kunne afholde landsrådet også med et stort antal mennesker - op mod 500 med opdeling og så videre, men vi føler ikke, at det ville være passende nu, hvor vi har en regering, der siger, at vi skal aflyse bryllupper og skære ned på konfirmationer og private begivenheder, siger politisk ordfører Marcus Knuth (K).

Vil stadig møde medlemmerne

Det er allerede besluttet, at Venstres landsmøde ikke vil blive forsøgt flyttet, og at man derfor ser frem mod næste landsmøde i 2021, skriver Venstres partisekretær Christian Hüttemeier i en mail til Venstres medlemmer. 

Landsmødet skulle være afholdt 3. oktober i Herning. Det er imidlertid blevet ændret på grund af den nuværende situation med corona. Men medlemmerne skal helst ikke snydes for en tale fra formand Jakob Ellemann-Jensen, siger politisk ordfører Sophie Løhde (V).

- Lige nu kigger vi på muligheden for, at Ellemann på en anden måde kan holde en tale til medlemmerne, siger hun.

Ritzau