RANDERS: Resultater af prøver af gipsaffaldet på Overgaard Gods' jorder, fører nu til, at Randers Kommune indgiver en politianmeldelse af godset for overtrædelse af Miljøbeskyttelsesloven, oplyser kommunen.
- Prøven af det såkaldte gipsaffald viser heldigvis, at der ikke er grundlag for at tro, at der en akut fare for miljø og sundhed, fordi der ikke er tale om overskridelse af grænseværdierne for f.eks. tungmetaller. Men prøven viser også, at indholdet af gips i affaldet kun udgør ti procent, mens 77 pct. er pap og papir fra gipspladser, otte procent er småsten og papirstykker, mens fem procent er andet affald, siger formand for miljø og teknikudvalget, Kasper Fuhr Christensen (SF).
Godset har siden 2005 modtaget omkring 20.000 ton byggeaffald, som er brugt til jordforbedring, idet indholdet af gips i affaldet bruges i stedet for kalk.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.