Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
I løbet af de kommende dage bliver det igen muligt for borgerne at henvende sig på rådhuset - her i Aalborg og de fleste andre steder kræver det dog, at der er bestilt tid.
Foto: Aalborg Kommune

Onsdag, torsdag eller næste uge:
Sådan genåbner rådhuse for borgerne

Mange vestdanske kommuner er klar til at tage imod besøg allerede onsdag, andre har brug for mere forberedelsestid.

Fra onsdag må de ansatte igen tage på arbejde på rådhuse og andre offentlige kontorer, som ligger vest for Storebælt.

Dog indeholder retningslinjerne, som først blev klar mandag eftermiddag, en række ting, der skal være styr på med hensyn til hygiejne, afstand osv. Her anbefales det også, at en del ansatte skal fortsætte med hjemmearbejde en tid endnu.

Alligevel er en række kommuner allerede onsdag klar til at tage imod borgerbesøg, fremgår det af deres hjemmesider. 

Det gælder blandt andre Esbjerg, Kolding, Skanderborg, Herning, Holstebro, Tønder, Skive, Odder, Morsø, Thisted, Haderslev, Hedensted, Vejen, Brønderslev, Billund, Aabenraa og Langeland.

De fleste steder er det dog et krav, at borgerne ringer i forvejen og aftaler tid.

Nogle venter til efter pinse

Andre kommuner har besluttet, at de kan tage imod besøg fra torsdag. Det gælder blandt andre Odense, Aalborg, Nyborg, Ærø, Faaborg-Midtfyn, Frederikshavn, Vejle, Fredericia, Silkeborg og Sønderborg. 

Nordfyns Kommune åbner sine tre rådhuse fra fredag, men borgerservice tager allerede mod besøg fra onsdag.

Og så er der dem, som venter til efter pinse og først tager imod besøg fra tirsdag. Det gælder blandt andet Aarhus, Ringkøbing-Skjern, Varde og Horsens.

I Aarhus sker hele genåbningen heller ikke tirsdag, men gradvist i løbet af ugen. De præcise datoer var tirsdag endnu ikke fastsat, men vil blive meldt ud senere.

Tæt på normalt alligevel

Og mens rådhusene i Vestdanmark nu igen åbner for medarbejdere i større antal, må de østdanske kommuner vente til 8. juni. 

I Køge trøster man sig dog med, at det kun i ringe grad kan mærkes af kommunens borgere. 'Køge Kommune fungerer tæt på normalt,' lyder titlen på en pressemeddelelse, hvor borgmester Marie Stærke (S) sikkert taler for alle landets borgmestre, når hun siger:

- Da vi sendte rådhusets medarbejdere hjem den 13. marts, stod vi i en situation, vi aldrig havde prøvet før. Vi kan se tilbage på en tid, hvor vi alle har omstillet os i rekordfart. Jeg er glad for, at vi kan se frem mod en mere åben kommune, og jeg er taknemmelig og stolt over den enorme indsats, der er ydet undervejs.

 

Tilføjelse 15.12 om Nordfyns og Faaborg-Midtfyn kommuner.

Tilføjelse 20.51 om Brønderslev og Frederikshavn.

Tilføjelse onsdag 8.30 Billund, Fredericia, Aabenraa, Vejle, Sønderborg, og Langeland, kl. 10 Silkeborg, kl. 14 Horsens.