Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Byrådsmedlemmerne i Vejle sidder normalt tættere, end de må i denne tid, derfor rykker byrådets møde på onsdag til Spektrum i det lokale DGI-hus.
Foto: Yilmaz Polat, Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Skype, rådhus eller idrætshal:
Nu er det slut med fodslag om afvikling af byrådsmøder

En stribe kommuner fastholder virtuelle møder, men flere rykker tilbage på rådhuset eller flytter i den lokale idrætshal.

Under coronakrisen er byrådsmøder blevet holdt virtuelt landet over. Men med den gradvise genåbning af samfundet er det tilsyneladende snart slut.

I hvert fald har mange af de kommuner, som holder byrådsmøde i de kommende dage, valgt at vende tilbage til et godt, gammeldags fysisk møde, viser en rundtur til kommunernes hjemmesider.

Det gælder fx Norddjurs, Egedal, Næstved, Rødovre og Rebild, som alle flytter møderne tilbage i byrådssalen. I Norddjurs holdes mødet med en regel om, at medlemmer, der ønsker det, kan vælge at deltage over skype. 

Alle steder bliver det dog uden adgang for offentligheden eller med adgang for et begrænset antal. I Rebild har man fundet et tilstødende lokale, hvor tilhørere kan sidde med passende afstand og følge med.

Idrætshaller og skole

Andre byråd mødes også fysisk, men et andet sted end normalt for at få plads til at holde tilstrækkelig afstand. 

Det gælder fx Vejle, som mødes i Konference- og Idrætsarena Spektrum, Kerteminde, som flytter til Kerteminde Idrætscenter, og Mariagerfjord, som holder dette og næste møde i loungen hos DS Arena,  superligaklubben Hobro IK's hjemmebane.

- Her kan vi samle alle 29 byrådsmedlemmer og holde os indenfor sundhedsmyndighedernes afstandskrav mm. På mødet på torsdag har vi også nogle punkter på, hvor jeg tænker, at der vil komme en del tilhørere – dem kan vi også lave plads til på DS Arena, siger borgmester Mogens Jespersen (V) til Fjordavisen.

Mindre idrætsligt, men stadig eksternt bliver det i Sorø, hvis møde holdes på Frederiksberg skole, og i Struer, hvor det flyttes til Folkets Hus.

Nogle er med på skype

En lang række kommuner fortsætter dog med de virtuelle møder også denne gang. Det gælder fx Hillerød, Køge, Favrskov, Brønderslev, Guldborgsund, Nyborg og Hedensted.

Og så er der Frederikshavn, som har valgt en blandingsmodel: Som under april-mødet er det kun de seks gruppeformænd, borgmesteren og to embedsmænd, som mødes fysisk, mens resten af byrådet er med via skype. 

- Vi har lavet en aftale med alle gruppeformændene om, at det er sådan, vi afvikler byrådsmødet. På den måde bliver vi under 10 personer og har mulighed for at holde den afstand, som vi bør, siger borgmester Birgit S. Hansen (S).