Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ombudsmand: Nævns behandlingstid er for lang

Spørger man Ombudsmanden, er sagsbehandlingstiderne i flere nævn blevet for lang efter udflyttelse af statslige arbejdspladser.

Det har givet 'uacceptabelt' lange behandlingtider i Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet, siden de blev oprettet i Nævnenes Hus i 2017 i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser. Det vurderer ombudsmand Niels Fenger.

- De meget lange sagsbehandlingstider kan få store konsekvenser for borgerne. Fx kan en klage over, at en borger har fået dispensation til at bygge et sommerhus i et beskyttet naturområde betyde, at borgeren må vente i flere år på at få afklaret, om han kan bygge huset, siger Niels Fenger.

Det er særligt i Miljø- og Fødevareklagenævnet, ventetiden er 'uacceptabel lang'. Derfor har ombudsmanden bedt Miljø- og Fødevareklagenævnet og Erhvervsministeriet om at overveje, hvad der kan gøres yderligere for at fremskynde afviklingen af de gamle sager.

Ved udgangen af februar var der over 1.100 gamle sager i de to nævn fra før 1. juli 2019.

Det halter også i Byggeenheden, hvor sagsbehandlingstiderne også er genstand for ombudsmandens kritik.

Her ser det dog ud til, at en midlertidig tilførsel af medarbejderressourcer - svarende til mere end en fordobling af medarbejderstaben - vil forkorte sagsbehandlingstiderne i Byggeklageenheden. Derfor foretager Ombudsmanden sig ikke mere i denne sag.

Byggesagerne blev flyttet til den nyoprettede Byggeklageenhed i Nævnenes Hus i anden runde af udflytningen af statslige arbejdspladser i 2019.

 

Find Ombudsmandens henvendelser til Erhvervsministeriet, og læs mere om sagsbehandlingstider hos Ombudsmanden.

ibs