Med en bevilling på 5,76 mio. kr. fra Augustinus Fonden skal der nu gang i grøn omstilling af danske museer i projektet Museernes Grønne Akademi, som Organisationen Danske Museer står i bag, oplyser ODM.
Mange museer har igangsat arbejdet med grøn omstilling, men har efterspurgt viden, koordinering og efteruddannelse. Målet med akademiet er at flytte museerne i en mere grøn retning, og akademideltagere skal derfor forpligte sig på et charter, som sikrer, at museet arbejder strategisk og praktisk med grøn omstilling og omsætter de gode intentioner til konkrete handleplaner.
Sideløbende har ODM, sammen med blandt andet forlystelsesparker og akvarier, indgået i samarbejde med Green Key/Horesta om at udvikle en egentlig miljømærkning – Green Attraction – for blandt andet museer.
Tre spor
Projektet har tre fokusområder, som er særligt relevante for museer: bygninger, bevaring og udstillinger. Dette suppleres af det mere tværgående område drift/ledelse. Projektet har en lang række samarbejdspartnere med særlig ekspertise inden for fokusområderne, både i og uden for museumsbranchen. Desuden trækker projektet på eksperter og best practice i ind- og udland.
Museernes Grønne Akademi udvikles i tre spor: 1) Kortlægning af museernes status og udfordringer ift. grøn omstilling, 2) Viden og udvikling af guidelines inden for fokusområderne, 3) Udvikling og gennemførsel af praksisorienteret kursusforløb samt et charter, som forpligter museerne på at arbejde strategisk og praktisk med grøn omstilling og omsætte intentioner til konkrete handleplaner.
Målet er, at en betydelig del af de danske museer skal blive klædt på til og iværksætte arbejdet med grøn omstilling, såvel strategisk som praktisk. Ved projektperiodens udløb skal minimum 50 museer have underskrevet det forpligtende charter. Tilsvarende skal ansatte fra min. 50 museer dimittere fra Museernes Grønne Akademi.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.