Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Også KL afviser miljø-kritik fra naturforkæmpere

Aftalen mellem KL og Miljøministeriet om tilskud til kommuners sagsbehandling af hjemviste miljøgodkendelser til husdyrbrug er blevet kaldt 'belønning for miljøsjusk'. Men det afviser formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg.
8. MAR 2011 15.24

KL og Miljøministeriet indgik i sidste uge en aftale, der betyder, at kommunerne kan få et kontant tilskud for at sætte skub i behandlingen af de husdyrsager, som Natur- og Miljøklagenævnet har hjemvist til fornyet behandling. For hver sag som på ny godkendes af kommunerne, ydes med aftalen et tilskud til sagsbehandlingen på 15.000 kr.

- Kommunerne har ikke hidtil haft et tilstrækkeligt grundlag for at kunne behandle landmændenes ansøgninger om miljøgodkendelser, særlig i forhold til husdyrbrugenes påvirkning af natur. Det bliver der heldigvis rettet op på med aftalen, som netop anerkender dette, siger Martin Damm (V), formand for KL's Teknik- og Miljøudvalg.

Aftalen er blevet kritiseret af Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening, som hævder, at kommunerne nu 'belønnes for fejl, som de selv har begået'.

- De parter, som hævder at kommunerne bliver belønnet for at have sjusket, har fået aftalen fuldstændig galt i halsen. Siden husdyrgodkendelsesloven i 2007 trådte i kraft, har kommunerne påpeget behovet for uddybende vejledning. Det kan vi så konstatere nu ligger der, og det er vi naturligvis tilfredse med, siger Martin Damm.

- Der er ikke på nogen måde tale om, at kommunerne med tilskuddet får en belønning. Der er tale om at holde kommunerne skadefri, så de kan få nedbragt de hjemviste sager til gavn for landmændene, siger Martin Damm.

Tønder Kommune har været ude med en lignende lodret afvisning af beskyldningen om belønning af kommunalt sjusk.

mou