Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Også Assens siger ja til Udvikling Fyn

Kommunen slutter som den femte fynske kommune op om det fælles fynske erhvervs- og turistudviklingsselskab - medarbejdere skal virksomhedsoverflyttes
30. JUN 2011 9.30

ASSENS: - Det er et samlet byråd, der har fulgt indstillingen, således at Assens Kommune nu er en del af Udvikling Fyn, og jeg er overbevist om, at samarbejdet vil styrke udviklingen både på Fyn såvel som i Assens Kommune, siger borgmester Finn Brunse (S).

Han peger samtidig på, at Assens Kommune kan drage stor nytte af samarbejdet i Udvikling Fyn i kommunens bestræbelser på at øge befolknings- og turismeudviklingen samt antallet af vidensarbejdspladser.

- Der er mange fordele ved, at vi nu bliver en større organisation. Det giver også mulighed for at lave nogle mere slagkraftige fælles indsatser på erhvervs- og turismeområdet, samtidig med at vi kan bevare og videreføre vores lokale udviklingsnetværk, siger Finn Brunse.

I den nye organisering overdrages de opgaver Udviklingsrådet i Assens hidtil har varetaget i et offentligt/privat samarbejde med Assens Kommune til Udvikling Fyn. Det betyder i praksis, at medarbejderne virksomhedsoverflyttes til den nye organisation, og at midler til erhvervs- og turismefremme overføres til Udvikling Fyn.

Også Mads Graves, direktør i Udvikling Fyn, er glad for opbakningen:

- Nu skal formaliteterne på plads, så Udvikling Fyn er en optimalt fungerende organisationen fra årsskiftet. Der ligger et arbejde forude, så vi sikrer os, at alle kommuner får lige stor indflydelse på de fælles fynske indsatser på erhvervs- og turismeområdet.

Med Assens Kommunes ja har foreløbig fem kommuner sagt ja til Udvikling Fyn. Udover Assens er det Odense, Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Nyborg. Kerteminde har spørgsmålet på dagsordenen den 30. juni, mens Middelfart, Nordfyn, Langeland og Ærø på forhånd har meldt fra til udviklingsselskabet i første omgang.

mou