DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ø-kommuner får turismestøtte
- Den bedste hjælp for øerne er selvhjælp, og med denne pakke får vi mulighed for at udvikle en af vores absolutte styrkepositioner i fællesskab, siger Samsøs borgmester, Marcel Meijer (S).
Foto: Visit Samsø/Jeanette Philipsen

Ø-kommuner får turismestøtte

Fem danske øer samarbejder om at udbrede kendskabet til hinanden og skabe vækst i turismen.

Du skal lede tankerne væk fra den afrikanske savanne og over mod de fem danske øer, Fanø, Langeland, Læsø, Ærø og Samsø, med det nye projekt Big Five Safari. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har nemlig øremærket ca. 1,2 mio. kr. til projektet ud af i alt 38,3 mio. kr. til lokale og tværgående turismeprojekter. 

Pengene skal være med til at genstarte ø-turismen ovenpå coronakrisen, oplyser Landdistrikternes Fællesråd.

- Det er fantastisk at få midlerne i lyset af coronasituationen, og vi er meget glade for, at projektet udspringer direkte af ø-samarbejdet. Endnu engang bliver vi bekræftet i, at det giver mening at samarbejde på tværs, siger Læsøs borgmester, Karsten Nielsen (DF).

Momentum for turismen

Som en del af projektet undersøges det, om gavner og styrker kendskabet til øerne og skaber vækst i turismen.

- Der er momentum for dansk turisme lige nu. På Langeland oplever vi en tilstrømning til vores kommune, hvad angår sommerhuse og campingpladser, som vi aldrig har set tidligere. Alligevel er det afgørende, at vi vinder forårets tab ind i løbet af efteråret. Derfor glæder jeg mig over, at vores fem ø-kommuner i fællesskab med Landdistrikternes Fællesråd og andre gode kræfter skal i gang med at folde projektidéerne ud, lyder det fra Tonni Hansen (SF), borgmester på Langeland.

Øerne skal motivere turister til at besøge flere øer med Big Five-oplevelser. Kendskabet skal fx udbredes, ved at turister går efter at få den samme oplevelse på alle fem øer.

ibs