Odsherred vil inddrage høringer i budgetlægningen

KORT NYT25. MAJ 2022 8.00

ODSHERRED: Borgerne i Odsherred skal have mere indflydelse inden den endelige budgetlægning, så budgetforslag bliver fremover sendt i høring efter første politiske behandling, skriver sn.dk. På forslag fra borgmester Karina Vincent (Nyt Odsherred) er der ifølge avisen bred tilslutning til budget-modellen blandt gruppeformændene. 

- Den budgetproces, der har været i mange år, har fået en del kritik fra borgerne, fordi man har lavet budgettet og blandet blod på det politisk, inden man har haft det i høring. Og så er der sjældent blevet ændret i det, siger Karina Vincentz, der også lægger op til, at det bliver hele byrådet og ikke kun gruppeformændene, der skruer budgettet sammen.

Med modellen vil borgere, ansatte, foreninger og virksomheder forud for den politiske beslutning få mulighed for at kommentere budgettet, og på et åbent borgermøde i byrådssalen, transmitereret på kommunens byråds-tv, vil man undervejs kunne stille spørgsmål til partierne på Facebook. Processen vil være ca. halvanden måned længere end vanligt, så budgettet forventes at ligge klar midt i oktober.

cwa