dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Odense sænker igen skatten for erhvervslivet

Bedre vilkår for erhvervslivet sikres gennem en årlig sænkning af dækningsafgiften
18. OKT 2011 9.17

ODENSE: Odense sænker den såkaldte dækningsafgift på forretningsejendomme fra 5,6 til 5,4 promille. Til sammenligning er dækningsafgiften næsten dobbelt så høj i København, hvor den er på 9,8 promille, mens Aarhus har en dækningsafgift på 5,75 promille.

- Vi vil gerne signalere til erhvervslivet, at de er meget velkomne her i Odense. Vi har ikke råd til at sløjfe dækningsafgiften på én gang, men vi vil gerne fortsætte med at sænke den med 0,2 promille hvert år også i fremtiden, siger borgmester Anker Boye (S).

Ved at sænke dækningsafgiften med 0,2 promille falder kommunens indtægter med knap 4 mio. kr. til 110 mio. kr. i 2012.

Laveste kommuneskat
Anker Boye (S) peger også på, at Odense har den laveste kommuneskat på Fyn, og at Odense med en skatteprocent på 24,5 fastholder positionen som landets 15. billigste kommune at betale skat i.

- Dermed er vi attraktive både for virksomheder og medarbejdere, siger borgmester Anker Boye (S).

Formanden for Dansk Industri på Fyn, direktør Claes Nylandsted Andersen, er tilfreds med, at afgiften bliver sænket.

- Vi er rigtigt glade for, at dækningsafgiften bliver sat ned igen, selv om vi helst ser afgiften helt fjernet. Men selv om vi gerne ser, at afgiften bliver sat ned i et noget højere tempo, så er den bebudede nedsættelse selvfølgelig med til at øge konkurrenceevnen for de odenseanske virksomheder, siger DI-formanden.

Fakta:

  • Dækningsafgiften på forretningsejendomme må højest udgøre 10 promille.
  • I 2010 betalte det danske erhvervsliv godt 3 milliarder kroner i dækningsafgift.
  • 47 danske kommuner opkræver dækningsafgift, mens 51 kommuner undlader.

jos

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/odense-saenker-igen-skatten-for-erhvervslivet

GDPR