Odense i pengekonflikt med letbaneentreprenør

KORT NYT4. OKT 2021 15.34

ODENSE: Der er kun få måneder til, at Odense Letbane skal åbne for de første passagerer, men mens skinnerne snart ligger klar i Odense, er der ikke klarhed over økonomien i projektet. Der er således kommet, hvad Odense Letbane kalder "væsentlige økonomiske ekstrakrav" fra den den spanske hovedentreprenør Comsa. Krav som Odense Letbane ikke mener, at Comsa har dokumenteret tilstrækkeligt, skriver Fyens Stiftstidende.  

- Vi har en drøftelse med vores entreprenør om det, og vi tror på, at vi nok skal lande det. Men vi forbereder os også på det, som står i halvårsrapporten (at striden kan ende som en voldgiftssag, red.). Hvis ikke vi kan lande det selv, så må andre instanser afgøre det, siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør hos Odense Letbane.

Direktøren vil ikke sætte tal på den økonomiske uenighed, men bekræfter over for avisen, at det handler om et beløb, der er større end den økonomiske reserve på 73,3 mio. kr., som letbaneprojektet har. Dermed kan det blive nødvendigt med en ekstrabevilling til letbaneprojektet, der har et budget på 3,6 mia. kr., hvis Comsa får held med sit krav. 

amp