Odense Kommunes nuværende hjemmeside er fra 2005 og lever ikke længere op til standarderne for tilgængelighed fra 2008. Det viser en netop offentliggjort undersøgelse foretaget af virksomheden Sensus for IT- og Telestyrelsen, som specialiserer sig i informationsteknologi og tilgængelighed for mennesker med særlige behov.
Men en ny og opdateret kommunal hjemmeside er på vej i begyndelsen af juni. Relanceringen af odense.dk vil bringe Odense Kommune helt i front, hvad angår tilgængelighed.
- På den nye odense.dk følger vi de internationale retningslinjer, der er for god tilgængelighed, og som betyder, at vi kan nå ud til flest mulige borgere, siger webchef Birgit Pedersen.
Som rådgiver til udviklingen af den nye hjemmeside har Odense Kommune brugt den selvsamme konsulentvirksomhed, Sensus, som står bag undersøgelsen af de offentlige hjemmesider for IT- og Telestyrelsen.
Rådgiver i Sensus, Helene Nørgaard Bech, mener, at Odense Kommune er rigtig godt på vej, når odense.dk relanceres 7. juni.
- Odense Kommune arbejder på at være helt i front på det offentlige landkort med hensyn til tilgængelighed. Både hvad angår design og funktioner, siger hun.
- Helt fra starten af projektet om relanceringen, har vi haft et tæt samarbejde med kommunen, hvor vi har påpeget udfordringer med tilgængeligheden i udviklingen af den nye hjemmeside. Og kommunen retter dem løbende til, tilføjer Helene Nørgaard Bech.
Eksempler på god tilgængelighed på den nye hjemmeside bliver:
- Man kan navigere rundt uden en mus
- At design og indhold er kodet og mærket op, så f.eks synshandicappede og ordblinde kan bruge egne skærmlæsere, syntetisk tale og punktskrift
- At kontrasterne er tilstrækkeligt tydelige
- Løsningen er robust og gengives fornuftigt i de mest hyppige browsere
De internationale retningslinjer, som odense.dk fra 7. juni vil overholde, er samtidig de retningslinjer, staten bruger som krav til kommunerne.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.