Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt mærke for gnidningsfrit it-samarbejde

En række it-leverandører går nu sammen for at sikre, at kommuner fremover kan købe it-systemer fra forskellige leverandører, der med garanti fungerer sammen
14. JUN 2011 10.27

Det sker ved at etablere foreningen Kommunal Leverandør Forum Danmark, der vil udarbejde fælles spilleregler for integrationer mellem produkterne. Formålet er at fjerne administrativt bøvl og spild i kommunerne, så det offentlige kan bruge ressourcerne på nye og bedre it-løsninger.

- Kommunerne spilder i dag alt for mange penge på it-systemer, der ikke fungerer sammen. Derfor går vi nu sammen med andre it-leverandører om at udarbejde fælles spilleregler for integration og etablere en mærkningsordning, der garanterer, at leverandørernes it-system fungerer gnidningsfrit sammen. Det vil frigøre mange administrative ressourcer i kommunerne til at udvikle bedre it, i stedet for at bruge kræfterne på at håndtere problemer og manuelt flytte data mellem it-systemer, siger Christian Torp, markedsdirektør i Fujitsu og initiativtager til foreningen Kommunal Leverandør Forum Danmark.

- Når vi får bedre snitflader mellem systemerne bliver der åbnet for mere innovation i kommunerne. I dag bliver mange projekter lagt på hylden, f.eks. bedre selvbetjenings-løsninger til borgerne, fordi ressourcerne bliver brugt på håndtering af data mellem systemer, der ikke er kompatible, siger Thomas Christiansen, markedsdirektør i kommunernes fælles it-selskab, KOMBIT.

Kommunal Leverandør Forum Danmark vil udarbejde en mærkningsordning for alle godkendte løsninger, så det er klart og tydeligt for de offentlige kunder, hvorvidt et produkt er fuldt ud kompatibelt eller ej. Kontrollen af mærkningsordningen vil ligge hos kommunerne. Det betyder, at et produkt ikke kan godkendes til mærkning, med mindre der hos mindst én kommune findes integrationer, som understøtter kommunens målsætning med integrationen.

Foruden Fujitsu står it-leverandørerne Pentia, Convergens, Symfoni, Geograf, Medialogic, Silkeborg Data og Dafolo bag initiativet.

ka