DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nye Tour de France-datoer gør den danske start i 2021 usandsynlig

Tour de France 2021 rykkes, så det starter 26. juni. Det betyder formentlig, at Danmark ikke huser starten.
29. JUL 2020 7.17

Den Internationale Cykelunion (UCI) bekræfter, at Tour de France 2021, der efter planen skal begynde i Danmark, rykkes frem, så det begynder 26. juni og ikke 2. juli.

Det sker i en pressemeddelelse fra UCI, hvor cykelkalenderen for 2021 offentliggøres.

Ved at rykke starten til 26. juni slutter løbet 18. juli. Det betyder, at Tour de France alligevel ikke kolliderer med OL i Tokyo, der på grund af coronapandemien er udsat fra sommeren 2020 til sommeren 2021, som det ellers ville have gjort.

Kollision med EM, men ikke OL

De nye datoer betyder med al sandsynlighed, at Tour de France-starten alligevel ikke kommer til Danmark i 2021, da startdatoerne vil kollidere med EM i fodbold, hvor København er vært for fire kampe.

Derfor forhandler man om en udskydelse af den danske Tour de France-start. Det sagde Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i fredags. Han tilføjede, at han ser det som mest sandsynligt, at den danske Tour-start i 2021 skubbes et år.

Ritzau har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Frank Jensen, men indtil videre uden held.

Ritzau har været i kontakt med direktøren for den danske Tour de France-start, Alex Pedersen, der oplyser, at der ikke er noget nyt siden i fredags. Han har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Tour de France var sat til at begynde 2. juli 2021 i Danmark og slutte 25. juli, men ASO forhørte sig hos København om muligheden for at flytte løbet, så det ikke ville kollidere med OL, der begynder 23. juli. Dette kunne København ikke imødekomme, da det så ville ramle sammen med det danske EM-værtskab i fodbold.

Ritzau